Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » SITNI ĆEVAP S TELETINOM

SITNI ĆEVAP S TELETINOM

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u ponedjeljak, 18. travnja 2016. | 23:17:00


 Topi se u ustima... Još kad ga jedem sa slanim lokumima :D 








SASTOJCI za 2 osobe:

250g teletine bez kostiju
2 luka
1 mrkva
1 manji paradajz i 5 čeri paradajza
3 čehna bijelog luka
peršun
biber
vegeta
ulje


PRIPREMA: 

1. Isjeći luk na kockice.




2. Isjeći mrkvu nasitno.



3. Isjeći paradajz.


4. Isjeći teletinu sa sitne kocke.


5. Luk dinstati na ulju 2 min.


6. Dodati mrkvu i protisnuti bijeli luk pa dinstati još 3 minute.



7. Dodati paradajz pa nastaviti dinstati još 5 minuta.



8. Dodati meso pa dinstati još 2 min.



9. Dodati peršun.


10. Dodati vegetu i biber i dinstati dok meso ne bude gotovo.



11. Dodati vode toliko da prekrije sadržaj i nastaviti dinstati još sat vremena uz povremeno miješanje i po potrebi dodavanje vode.











SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar