Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » , » HRSKAVA SARAJEVSKA KLJUKUŠA

HRSKAVA SARAJEVSKA KLJUKUŠA

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u petak, 13. svibnja 2016. | 01:31:00


Svako ima svoju kljukusu. Ovo je moj recept za sarajevsku kljukusu.










SASTOJCI za jednu osobu:

300g krompira
1 jaje
3 supene kasike brasna
2 supene kasike vode ili mlijeka
pola glavice crvenog luka
2 supene kasike milerama
3 cehna bijelog luka
ulje
pola supene kasike putera
so
biber




PRIPREMA:

1. Izerendati krompir i zagrijati rernu na 200C.





2. Izrendati crveni luk.





3. Dodati biber i so.



4. Dodati jaje.


5. Dodati brasno i vodu.



6. Sve izmijesati.



7. Nauljenu tepsiju staviti u zagrijanu rernu da se ulje zagrije.



8. Smjesu istresti na zagrijano ulje i ravnomjerno rasporediti po maloj tepsiji. Treba da bude tanki sloj smjese.



9. Peci 5 minuta.


10. Rastopiti puter pa ga preliti po kljukusi. Kljukusu vratiti u rernu i peci jos 20-25 min.










11. Pomijesati pavlaku, i protisnuti bijeli luk te nekoliko kapi rastopljenog putera. Posoliti i promijesati.





12. Pavlaku s bijelim lukom mazati preko kljukuse ili umakati.






SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar