Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » PEČENA ORADA S VINOM I LIMUNOM

PEČENA ORADA S VINOM I LIMUNOM

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u petak, 4. ožujka 2016. | 00:12:00

Orada- najdraza riba moje starije kcerke!




 Orada je morska riba, jedna od najcjenjenijih u gastronomiji jer ima najukusnije meso od svih vrsta bijele ribe.
Danas se orada uzgaja u ribogojilistima pa je cijena orade iz uzgoja puno pristupacnija.



SASTOJCI  za 3 osobe:

3 orade
1 limun
1 dl bijelog vina
1 kasika putera
persun
ruzmarin
maslinovo ulje
bijeli luk
so
biber

PRIPREMA:

1. Napravite marinadu od sjeckanog ruzmarina, peršuna, bijelog luka i maslinovog ulja. U marinadu dodajte soli i bibera po želji.


2. Napravite zareze u ribi i dobro utrljajte marinadu. Posudu za pečenje pouljite. Limun isjecite na tanke kriške i poredajte u posudu za pecenje. Na poredani limun stavite ribu.


3. Pokrijte prijanjajućom providnom folijom i stavite na sobnu temperaturu da se marinira bar 2 sata.

4. Pred pečenje stavite malo putera preko ribe i vino u posudu. Pecite u zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta na 220 C.

Posluzite s kuhanim krompirom i blitvom.
SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar