Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » , » TERIYAKI PILEĆA KRILCAD

TERIYAKI PILEĆA KRILCAD

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u utorak, 1. ožujka 2016. | 05:20:00

Svaki put prste oblizemo!



Teriyaki je japanski slatko-slani sos, cija je baza soja sos. Meso peceno u ovoj marinadi dobija lijepu glazuru, lijepu boju i sjaj.


SASTOJCI za 4 osobe:

28 kom pilecih krilaca
250ml vode
250ml soja sosa
70ml ulje
70ml jabukovog sirceta
100g smedjeg secera
100ml meda
1 supena kasika rendanog djumbira
4 cehna bijelog luka

PRIPREMA:

1. Pomijesajte sve sastojke pa ubacite krilcad u dobijenu  marinadu. Pokrijte i ostavite u frizider 2 sata.

2. Ugrijte pecnicu na 175 C.
 Tepsiju premazite uljem i u jednom redu poredajte krilca kozom prema dole.
Pokrijte folijom i pecite 30 min.



3. U serpici kuhajte, odnosno reducirajte marinadu da postane srednje gusta. 

4. Sklonite foliju, okrenite krilca i premazite pomocu cetkice zgusnutom marinadom. Pecite  30 - 45 minuta uz premazivanje svakih 15 min. Treba da se povrsina fino karamelizira i postane lepljiva.




Posluzite vrelo uz pomfrit.


SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar