Danas se orada uzgaja u ribogojilistima pa je cijena orade iz uzgoja puno pristupacnija.
3 orade
1 limun
1 dl bijelog vina
1 kasika putera
persun
ruzmarin
maslinovo ulje
bijeli luk
so
biber
PRIPREMA:
1. Napravite marinadu od sjeckanog ruzmarina, peršuna, bijelog luka i maslinovog ulja. U marinadu dodajte soli i bibera po želji.
2. Napravite zareze u ribi i dobro utrljajte marinadu. Posudu za pečenje pouljite. Limun isjecite na tanke kriške i poredajte u posudu za pecenje. Na poredani limun stavite ribu.
3. Pokrijte prijanjajućom providnom folijom i stavite na sobnu temperaturu da se marinira bar 2 sata.
4. Pred pečenje stavite malo putera preko ribe i vino u posudu. Pecite u zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta na 220 C.
Posluzite s kuhanim krompirom i blitvom.
0 komentari :
Objavi komentar