Topi se u ustima... Još kad ga jedem sa slanim lokumima :D
250g teletine bez kostiju
2 luka
1 mrkva
1 manji paradajz i 5 čeri paradajza
3 čehna bijelog luka
peršun
biber
vegeta
ulje
PRIPREMA:
1. Isjeći luk na kockice.
2. Isjeći mrkvu nasitno.
3. Isjeći paradajz.
4. Isjeći teletinu sa sitne kocke.
5. Luk dinstati na ulju 2 min.
6. Dodati mrkvu i protisnuti bijeli luk pa dinstati još 3 minute.
7. Dodati paradajz pa nastaviti dinstati još 5 minuta.
8. Dodati meso pa dinstati još 2 min.
9. Dodati peršun.
10. Dodati vegetu i biber i dinstati dok meso ne bude gotovo.
11. Dodati vode toliko da prekrije sadržaj i nastaviti dinstati još sat vremena uz povremeno miješanje i po potrebi dodavanje vode.
0 komentari :
Objavi komentar