Tradicija okusa i mirisa!
SASTOJCI za 4 osobe:
500g junetine bez kostiju i masnoće
2 velika paradajza
3 čehna bijelog luka
1 crvena paprika
1 žuta paprika
2 glavice crvenog luka
1 mali celer
1 patlidžan
2 mrkve
2 korijena peršuna
3 lovorova lista
2 velika ili nekoliko manjih krompira
pola glavice kupusa
6,7 vezica lista peršuna
vegeta
so
biber
ulje
PRIPREMA:
1. Meso isjeci na vece kocke. Zemljani lonac nauljiti pa na kratko proprziti meso.
2. Crveni luk isjeci na 6 dijelova pa ga dodati u lonac.
3. Bijeli luk isjeci na deblje listove. Nakon 2,3 min dodati ga u lonac.
4. Krompir isjeci na krupno pa ga dodati u lonac.
5. Mrkvu isjeci na krupno pa dodati u lonac.
6. Na krupno isjeci korijen persuna pa ga dodati u lonac.
7. Nesto sitnije isjeci celer pa ga dodati u lonac.
8. Isjeci paradajz i papriku na krupno pa dodati u lonac.
9. Isjeci patlidzan na velike kocke pa dodati u lonac.
10. Kupus isjeci na 4 dijela pa dodati u lonac.
11. Dodati lovorov list.
12. Dodati crvenu papriku.
13. Isjeckati persun pa ga dodati.
14. Dodati so, biber i vegetu.
15. Zaliti vodom, poklopiti i staviti u rernu da se krcka 2 do 3 sata na nizoj temperaturi. Povremeno lonac protresti.
0 komentari :
Objavi komentar