Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » BOSANSKI LONAC

BOSANSKI LONAC

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u utorak, 24. svibnja 2016. | 00:13:00


Tradicija okusa i mirisa!








SASTOJCI za 4 osobe:

500g junetine bez kostiju i masnoće
2 velika paradajza
3 čehna bijelog luka
1 crvena paprika
1 žuta paprika
2 glavice crvenog luka
1 mali celer
1 patlidžan
2 mrkve
2 korijena peršuna
3 lovorova lista
2 velika ili nekoliko manjih krompira
pola glavice kupusa
6,7 vezica lista peršuna
vegeta
so
biber
ulje





PRIPREMA:


1. Meso isjeci na vece kocke. Zemljani lonac nauljiti pa na kratko proprziti meso.









2. Crveni luk isjeci na 6 dijelova pa ga dodati u lonac.





3.  Bijeli luk isjeci na deblje listove. Nakon 2,3 min dodati ga u lonac.






4.  Krompir isjeci na krupno pa ga dodati u lonac.




5. Mrkvu isjeci na krupno pa dodati u lonac.




6. Na krupno isjeci korijen persuna pa ga dodati u lonac.





7. Nesto sitnije isjeci celer pa ga dodati u lonac.




8.  Isjeci paradajz i papriku na krupno pa dodati u lonac.





9. Isjeci patlidzan na velike kocke pa dodati u lonac.





10.  Kupus isjeci na 4 dijela pa dodati u lonac.




11. Dodati lovorov list.





12. Dodati crvenu papriku.


13. Isjeckati persun pa ga dodati.



14. Dodati so, biber i vegetu.



15. Zaliti vodom, poklopiti i staviti u rernu da se krcka 2 do 3 sata na nizoj temperaturi. Povremeno lonac protresti.



SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar