RUKOLA
Mozda nekome ne odgovara pomalo gorak okus rukole ali se mora priznati da je jedna od najzdravijih salata. Sadrzi vitamine K,C,A i B kao i obilje minerala i vlakana.Rukola sprjecava srcana oboljenja, podize energiju i stimulise rast crvenih krvnih zrnaca, jaca imunitet, smanjuje rizik od nastanka raka, hidratizira i osvjezava organizam, blagotvorno utice na zdravlje kostiju, pomaze pri upalnim procesima, cisti i vrsi detoksikaciju organizma, potice kognitivne funkcije, posjeduje afrodizijska svojstva..
SASTOJCI:
rukola
rotkvica
aceto balsamico
maslinovo ulje
smedji secer
limun
so
biber
PRIPREMA:
1. Oprati i osusiti rukolu.
2. Oprati, osusiti i isjeci rotkvicu na takne listove.
3. Na rukolu staviti rotkvicu pa iscijediti sok od pola limuna.
4. Posuti maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti.
0 komentari :
Objavi komentar