Zdrava ali ukusna verzija šnicle!
300g odrezaka telećeg buta
5,6 krompira
malo brašna
3 čehna bijelog luka
malo putera
malo mlijeka
bio začin
biber
peršun
so
ulje
PRIPREMA:
1. Isjeći odreske telećeg buta.
2. Istući odreske batićem.
3. Posoliti ih i pobiberiti.
4. Uvaljati šnicle u brašno.
5. Ispržiti ih na zagrijanom ulju.
6. Izvaditi šnicle iz tave i odložiti ih na tanjir.
7. U tavu u kojoj su se pržile šnicle, dodati protisnuti bijeli luk.
8. Dodati peršun, bio začin, so i biber.
9. Dodati brašno, zaliti vodom, vratiti šnicle u tavu. Dinstati na laganoj vatri dok meso ne omekša i dok se sos ne zgusne. Po potrebi dodavati vode.
10. Skuhati krompir.
11. Izgnjiječiti krompir.
12. Dodati puter i mlijeko, posoliti i pobiberiti. Miješati dok se smjesa ne ujednači.
0 komentari :
Objavi komentar