Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » INDIJSKA BIRJANI (BIRYANI) PILETINA

INDIJSKA BIRJANI (BIRYANI) PILETINA

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u petak, 13. siječnja 2017. | 07:02:00


Samo za ljubitelje ljutih i pikantnih jela! Prepustite se čarima indijske kuhinje...





SASTOJCI:

500g pilećeg fileta
riža dugog zrna
4 čehna bijelog luka
pola ljute papričice
1 štapić cimeta
1 kašika kurkume
2 kašike čilija u prahu
1 kašika korijandera u prahu
1 kašika kopra
malo muškantnog oraha
malo cimeta u prahu
5,6 čeri paradajza
4, 5 supenih kašika jogurta
1 veći komad korijena đumbira
list peršuna
2 šake grožđica
maslinovo ulje
biber
so

PRIPREMA:

1. Piletinu isjeći na kocke.




2. Pomiješati čili u prahu i kurkumu.  




3. Uvaljati piletinu i ostaviti u frižider na pola sata.


4. U avanu pomiješajte izerendanu ljutu papričicu, rendani korijen    đumbira, protisnuti bijeli luk, mljeveni korijander, muškantni orah, kopar, so, biber i stapić cimeta.






5. Meso ispržiti na maslinovom ulju. 


6. Dodati mješavinu začina iz avana. 



7. Paradajz isjeći i dodati ga u tavu. 





8. Dodati jogurt i krckati na laganoj vatri dok se sos ne reducira.


9. Rižu skuhati prema uputstvu.



10. Servirati rižu. 




11. Posuti rižu sjeckanim peršunom.



12. Dodati grožđice.



13. Dodati malo cimeta u prahu i so. 




SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar