Samo za ljubitelje ljutih i pikantnih jela! Prepustite se čarima indijske kuhinje...
500g pilećeg fileta
riža dugog zrna
4 čehna bijelog luka
pola ljute papričice
1 štapić cimeta
1 kašika kurkume
2 kašike čilija u prahu
1 kašika korijandera u prahu
1 kašika kopra
malo muškantnog oraha
malo cimeta u prahu
5,6 čeri paradajza
4, 5 supenih kašika jogurta
1 veći komad korijena đumbira
list peršuna
2 šake grožđica
riža dugog zrna
4 čehna bijelog luka
pola ljute papričice
1 štapić cimeta
1 kašika kurkume
2 kašike čilija u prahu
1 kašika korijandera u prahu
1 kašika kopra
malo muškantnog oraha
malo cimeta u prahu
5,6 čeri paradajza
4, 5 supenih kašika jogurta
1 veći komad korijena đumbira
list peršuna
2 šake grožđica
maslinovo ulje
biber
so
PRIPREMA:
1. Piletinu isjeći na kocke.
2. Pomiješati čili u prahu i kurkumu.
3. Uvaljati piletinu i ostaviti u frižider na pola sata.
4. U avanu pomiješajte izerendanu ljutu papričicu, rendani korijen đumbira, protisnuti bijeli luk, mljeveni korijander, muškantni orah, kopar, so, biber i stapić cimeta.
5. Meso ispržiti na maslinovom ulju.
6. Dodati mješavinu začina iz avana.
7. Paradajz isjeći i dodati ga u tavu.
8. Dodati jogurt i krckati na laganoj vatri dok se sos ne reducira.
9. Rižu skuhati prema uputstvu.
10. Servirati rižu.
11. Posuti rižu sjeckanim peršunom.
12. Dodati grožđice.
biber
so
1. Piletinu isjeći na kocke.
2. Pomiješati čili u prahu i kurkumu.
3. Uvaljati piletinu i ostaviti u frižider na pola sata.
4. U avanu pomiješajte izerendanu ljutu papričicu, rendani korijen đumbira, protisnuti bijeli luk, mljeveni korijander, muškantni orah, kopar, so, biber i stapić cimeta.
5. Meso ispržiti na maslinovom ulju.
6. Dodati mješavinu začina iz avana.
7. Paradajz isjeći i dodati ga u tavu.
8. Dodati jogurt i krckati na laganoj vatri dok se sos ne reducira.
9. Rižu skuhati prema uputstvu.
10. Servirati rižu.
11. Posuti rižu sjeckanim peršunom.
12. Dodati grožđice.
0 komentari :
Objavi komentar