Tjestenina sa šparogama po recepturi moje kume!
U Zadru sam s kumom išla u branje šparoga! Šparoge sam očistila to jest izlomila i zaledila. Po njenim sam uputama napravila ovu ukusnu kremastu tjesteninu.
pasta pipe rigate
50g suhog mesa
300ml vrhnja za kuhanje
šparoge
1 crveni luk
nekoliko vezica peršuna
30g parmezana
bijeli luk u prahu
biber
vegeta
so
PRIRPEMA:
1. Tjesteninu skuhati prema uputstvu na pakovanju.
2. Isjeckati 1 glavicu crvenog luka.
3. Isjeckati 50g suhog mesa.
4. Isjeckati nekoliko vezica peršuna.
5. Pripremiti, očistiti šparoge. Moje su bile već izlomljene i zaleđene, dovoljno im je 5 min da se odlede. Ako su svježe, samo ih izlomite na dužinu od 3-4cm. Donji dio stabljike koji koji ne pucketa prilikom lomljenja bacite.
7. Prodinstati luk.
8. Dodati peršun.
9. Dodati suho meso.
10. Dodati šparoge.
11. Prodinstati sve zajedno još par minuta.
12. Dodati 300ml vrhnja za kuhanje.
13. Dodati malo vegete i malo bijelog luka u prahu. Posoliti, pobiberiti i nastaviti dinstati dok se sos ne zgusne.
14. Sos preliti preko skuhane tjestenine.
15. Posuti rendanim parmezanom.
0 komentari :
Objavi komentar