Jesen je vrijeme za budnevu. Iskoristite ga da počastite sebe i svoje ukućane ovom ukusnom krem supom.
SASTOJCI:
tikva
mrkva
1 glavica crvenog luka
vrhnje za kuhanje
1 supena kašika putera
list celera
list peršuna
sjemenke bundeve
buljon povrtni-kocka za supu
muškantni orah
bijeli luk u prahu
kurkuma
biber
so
PRIPREMA:
1. Isjeckati jedan crveni luk
3. Isjeckati šaku lista celera
4. Isjeckati jednu manju tikvu
5. Isjeckati šaku lista peršuna
6. Na puteru ispržiti luk
7. Dodati mrkvu
9. U vodi rastopiti kocku za supu
10. Dodati celer i peršun
13. Dinstati dok se povrće skuha uz povremeno i po potrebi dodavanje buljona
14. Izmiksati skuhano povrće štapnim mikserom
15. Izmiksano povrće vratiti u tavu, dodati vrhnje za kuhanje i pustiti da prokuha. Čim prokuha maknuti s vatre.
16. Servirati supu i posuti sjemenkama budneve.
Ja sam supu servirala uz pljosnasti hljeb ( flatt brød).
0 komentari :
Objavi komentar