Aromatična indonezijska kuhinja!
SASTOJCI za 2 osobe:
400g piletine
ulje za prženje
so
biber
štapići za ražnjiće
MARINADA:
100ml kokosovog mlijeka
2 supene kašike soja sosa
1 čajna kašika curry
1 čajna kašika kurkume
2 čehna bijelog luka
1 supena kašika izerendanog đumbira
1 supena kašika smedjeg šećera
1 čajna kašika ribljeg sosa
KIKIRIKI SOS:
1 dl kokosovog mlijeka
3 kašike kikiriki putera
1 supena kašika soya sosa
1/2 limete (sok)
1 čajna kašika smeđeg šećera
1 čehno bijelog luka
1 mala čili paprika
1 čajna kašika đumbira (rendanog)
malo vode
malo sesamovog ulja
PRIPREMA:
1. Isjeći piletinu na komade za ražnjiće, veće kocke.
2. Pomiješati sve sastojke za marinadu.
3. Piletinu staviti u marinadu i ostaviti da se marinira u frižideru 30 min.
4. Pomiješati sve sastojke za kikiriki sos i kratko prodinstati sos da se svi sastojci sjedine.
5. Redati piletinu na štapiće.
6. Ispržiti piletinu na ulju.
0 komentari :
Objavi komentar