Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » INDONEZIJSKA SATAY PILETINA S KIKIRIKI SOSOM

INDONEZIJSKA SATAY PILETINA S KIKIRIKI SOSOM

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u subota, 18. prosinca 2021. | 04:36:00

Aromatična indonezijska kuhinja! 







 

SASTOJCI za 2 osobe:

400g piletine

ulje za prženje

so

biber

štapići za ražnjiće


MARINADA:

100ml kokosovog mlijeka

2 supene kašike soja sosa

1 čajna kašika curry 

1 čajna kašika kurkume

2 čehna bijelog luka

1 supena kašika izerendanog  đumbira

1 supena kašika smedjeg šećera

1 čajna kašika ribljeg sosa


KIKIRIKI SOS:

1 dl kokosovog mlijeka

3 kašike kikiriki putera

1 supena kašika soya sosa

1/2  limete (sok) 

1 čajna kašika smeđeg šećera 

 1 čehno bijelog luka 

 1 mala čili paprika

1 čajna kašika  đumbira (rendanog)

malo vode

malo sesamovog ulja



PRIPREMA: 

1. Isjeći piletinu na komade za ražnjiće, veće kocke.

 

2. Pomiješati sve sastojke za marinadu.




3. Piletinu staviti u marinadu i ostaviti da se marinira u frižideru 30 min. 



4. Pomiješati sve sastojke za kikiriki sos i kratko prodinstati sos da se svi sastojci sjedine.


5.  Redati piletinu na štapiće. 


6. Ispržiti piletinu na ulju. 






7. Poslužiti uz rižu i kikiriki sos.


























SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar