Food porn! Zaista, zaista savršena slastica!
U ovom, meni omiljenom dobu godine, marcipan je veoma popularna namirnica. Nekada je bio privilegija isključivo kraljeva, a danas je dostupan svima. U kombinaciji s nugatom definitivno je nezamjenljiva kombinacija!
SASTOJCI:
400g marcipan mase
150g nugat mase
100g čokolade za kuhanje
30g putera
100g lješnjaka
50g badema
PRIPREMA:
1. Izrezati marcipan masu na kriške, tanje kriške za manje kuglice, deblje kriške za veće kuglice.
3. Na svaku krišku nugata staviti po jedan lješnik.
4. Lješnik "umotati" u nugat i oblikovati kuglicu. Ja nisam ali preporučujem da se kuglice stave u frižider na 5 min kako bi se malo stvrdnule.
5. Rukama oblikovati marcipan masu kao na slici.
6. Kuglice s nugatom "upakovati" u marcipan i oblikovati kuglicu.
7. Stavite kuglice u frižider. Istopite na pari čokoladu i puter.
8. Umočiti/uvaljati kuglice u čokoladu.
0 komentari :
Objavi komentar