Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » PILETINA U SOSU OD LJEŠNJAKA

PILETINA U SOSU OD LJEŠNJAKA

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u utorak, 23. veljače 2016. | 01:18:00




Svi smo navikli na ljesnjake u cokoladi. Probajte ih u kremastom sosu sa piletinom!



Lješnjak je jako dobar izvor dijetalnih vlakana, minerala: mangana, bakra, magnezija fosfora i željeza. Bogati su vitaminima E, B i folnom kiselinom. Ljesnjaci sadrze značajne količine nezasićenih masnih kiselina. Cijenjeni su zbog svoje sposobnosti sprječavanja kardiovaskularnih bolesti i tumora, djeluju na smanjenje krvnog pritiska kao i na prevenciju srčanog i moždanog udara. Lješnjaci sadrže i omega-3 masne kiseline. Zahvaljujući visokoj količini vitamina E, lješnjaci su jako dobri antioksidansi koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, usporavaju znakove starenja i ojačavaju imunitet.


Vrijeme: 20 min

SASTOJCI za 4 osobe:     


700g pileci file
700g vrhnje za kuhanje
2 supene kasike soja sosa
80g ljesnjaka
2 supene kasike ulja
prstohvat  vegete
morska so 
svjeze mljeveni biber

PRIPREMA:

1. Pilece filete isjecite na manje i tanje komade. Pobiberite ih i posolite.


2.  Nakratko isprzite filete na malo ulja.


3. Izvadite filete u tanjir.



4. Ljesnjake istucite u avanu.


5. U istom ulju u kojem su se pekli fileti, preprzite ljesnjake 2,3 min.

6. Ljesnjacima dodajte vrhnje za kuhanje, vegetu, soja sos, so i biber pa kuhajte 1 minutu.



7. U sos dodajte isprzene filete i kuhajte dok se sos ne reducira, odnosno zgusne.

Prijedlog: Servirati uz peceni krompir.
SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar