Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » TELEĆI BUT U RUZMARINU

TELEĆI BUT U RUZMARINU

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u ponedjeljak, 24. listopada 2016. | 23:18:00


Odlična mesna poslastica. Vi se ne morate mnogo truditi, ne morate biti u kuhinji, a napravićete sjajnu večeru za porodicu i goste.








SASTOJCI:

komad telećeg buta (veličinu sami izaberite prema potrebi)
krompir
ruzmarin
biber
so
maslinovo ulje
bio začin
laneno ulje

Umak: 
1 kašika senfa
1 kašika meda
pola kašike soka od limuna
2 kašike lanenog ulja
biber
himalajska so


PRIPREMA:

1. Meso, oprati i osušiti.



2. Pomiješati so, biber i ruzmarin.





3. Meso uvaljati u začine.





4. Posuti uljem i staviti meso u zagrijanu pećnicu. Pokriti aluminijskom folijom i peći na 250C pola sata.




5. Oguliti i izrezati krompir. Dodati krompir začinjen bio začinom i nastaviti peći pod folijom još 45-60 min.



7. Skinuti foliju i peći dok se meso ne zarumeni.

8. Pomiješajte sve sastojke za umak i poslužite ga uz meso.




SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar