U mom domu vecera je GLAVNO jelo. Rucak je obicno laganiji i jednostavniji. Paradajz corba, servirana s brusketama na moj nacin, je definitivno pun pogodak za savrsen rucak!
Sastojci:
1 mrkva
1crveni luk
1 cehno bijelog luka
1/2 svjeze crvene paprike
1 paradajz
koncentrat paradajza
2 kasike ulja
korijen celera
svjezi list persuna
vegeta
so
secer
biber
PRIPREMA
1. Luk,mrkvu,papriku, korijen celera i paradajz isjeckati na sitne kockice, a bijeli luk protisnuti.
2. Zagrijati ulje. Na laganoj vatri izdinstati svo povrce.
3. Dodati paradajz koncentrat, prstohvat secera i vegetu pa kratko promijesati.
4. Zaliti s 1l kipuce vode, po potrebi moze i vise, te kuhati na laganoj vatri 30 min.
5. Zaciniti biberom i soli.
6. Isjeckati svjezi persun i posuti po gotovoj corbi.
Prijedlog:
Servirati uz bruskete.
0 komentari :
Objavi komentar