Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » , , » HRSKAVE POHOVANE TIKVICE IZ RERNE

HRSKAVE POHOVANE TIKVICE IZ RERNE

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u četvrtak, 17. ožujka 2016. | 05:57:00



Spektar nutrijenata koje osiguravaju tikvice poprilično je impresivan. Tikvice su izvanredan izvor mangana vitamina C te vrlo dobar izvor magnezija, vitamina A, kalija, prehrambenih vlakana, folne kiseline, fosfora, bakra i vitamina B2.


SASTOJCI za 2 osobe:

2,3 tikvice
3 supene kasike brasna
2 supene kasike palente (kukuruzni griz)
10 supenih kasika prezle (mrvice od suhog hljeba)
3 supene kasike rendanog parmezana 
1 cajna kasika bijelog luka u prahu
so
biber
ulje
2 bjelanceta 

1. Tikvice isjeci uzduz na kriske. Staviti ih u cjediljku, posoliti i ostaviti 30 min da se cijede.



2. Izerendati parmezan na dijelu renda za skroz sitno.





3. Pomijesajte sir, brasno, bijeli luk u prahu, so, biber i palentu. 








4. Pripremite prezlu.



5. Umutiti bjelancad s dvije kasike vode.



6.  Tikvice oprati i iscijediti vodu. Uvaljati ih u mjesavinu s brasnom, onda u bjelance pa u prezlu. Poprskati s malo ulja.



7. Peci oko 40min na 200C ili dok ne porumene.

SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar