Doza zdravlja!
SASTOJCI za 4 osobe:
gljive
1 crveni luk
1 mrkva
1/2 paprike
malo korijena celera
list persuna
2,3 cehna bijelog luka
1dl vrhnja za kuhanje
so
biber
ulje
PRIPREMA:
1. Oguliti i isjeci crveni luk.
3. Oprati i isjeci mrkvu.
4. Oguliti i isjeci korijen celera.
5. Oguliti i isjeci bijeli luk.
6. Oprati i isjeci gljive.
7. Oprati list persuna.
8. Na niskoj temperaturi, na malo ulja, isprziti luk, bijeli luk, mrkvu, celer i papriku.
9. Nakon 5 minuta przenja, dodati gljive i persun i nastaviti prziti jos 3,4 minute.
10. Zaliti kljucalom vodom i kuhati 10 minuta.
11. Svo povrce zajedno sa vodom (ako je puno vode, onda odlijte), izmiksati rucnim mikserom.
12. Izmiksano povrce vratiti u serpu na vatru, na nisku temperaturu.
13. Dodati vrhnje za kuhanje, so i biber, dobro izmijesati i skloniti s vatre.
Super supuca! Može li se umjesto gljiva staviti tikva?
OdgovoriIzbrišiMoze i tikva :)
OdgovoriIzbriši