Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » , » KREM SUPA OD GLJIVA

KREM SUPA OD GLJIVA

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u ponedjeljak, 21. ožujka 2016. | 01:23:00

Doza zdravlja! 






SASTOJCI za 4 osobe:

gljive 
1 crveni luk

1 mrkva
1/2 paprike
malo korijena celera
list persuna
2,3 cehna bijelog luka
1dl vrhnja za kuhanje
so
biber
ulje


PRIPREMA:

1. Oguliti i isjeci crveni luk.




 2. Oprati i isjeci papriku.






3. Oprati i isjeci mrkvu.




4. Oguliti i isjeci korijen celera.



5. Oguliti i isjeci bijeli luk.



6. Oprati i isjeci gljive.



7. Oprati list persuna.



8. Na niskoj temperaturi, na malo ulja, isprziti luk, bijeli luk, mrkvu, celer i papriku.



9. Nakon 5 minuta przenja, dodati gljive i persun i nastaviti prziti jos 3,4 minute.


10. Zaliti kljucalom vodom i kuhati 10 minuta.




11. Svo povrce zajedno sa vodom (ako je puno vode, onda odlijte), izmiksati rucnim mikserom.




12. Izmiksano povrce vratiti u serpu na vatru, na nisku temperaturu.





13. Dodati vrhnje za kuhanje, so i biber, dobro izmijesati i skloniti s vatre.



SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

2 komentari :