Moja ih djeca obožavaju!
Rado ih nose i sutradan u školu za užinu.
SASTOJCI za 2 osobe:
4 tortilje
pola supene kašike putera
200g topljivog sira
Nadjev:
100g pilećeg fileta
1/3 crvene paprike
1/3 žute paprike
3 supene kašike kukuruza šećerca
1 čajna kašika mljevenog čilija
2 čehna bijelog luka
1 čajna kašika mljevenog čilija
2 čehna bijelog luka
biber
so
so
Sos:
3 supene kašike kisele pavlake
1 čajna kašika majoneze
1 čajna kašika mljevenog korijandera
so
biber
1 čajna kašika svježeg lista peršuna
1 čajna kašika tabasco sosa
1 supena kašika jogurta
1 čehno bijelog luka
PRIPREMA:
1. Isjeći crvenu i žutu papriku i pripremiti kukuruz.
2. Na malo maslinovog ulja, ispržite paprike.
3. Protisnite bijeli luk.
4. Isijecite piletinu na sitne kocke.
5. Piletinu dodajte paprikama.
6. Dodajte kukuruz, čili u prahu, so, biber i korijander u prahu pa pržite dok meso ne bude gotovo.
7. Izerendajte topljivi sir na dijelu za sitno rendanje.
8. Puterom premažite po jednu stranu svake tortilje.
9. Namazanu stranu stavite prema dolje u tavu.
10. Na tortilju stavite rendanog sira pa malo nadjeva (ne puno jer se neće moći povezati/zalijepiti).
11. Ponovo pospite sir.
12. Poklopite drugom tortiljom tako da namazana strana bude gore. Pritisnite rukama krajeve tortilje da sir poveže sve.
13. Kad se zarumeni odozdo, preokrenite tortilju i držite na vatri dok se ne zarumeni.
14. Tortilju sijecite na 8 trokutića.
SOS:
2. Dodajte tabasco sos i protisnuti bijeli luk pa dobro izmiješajte.
3. Dodajte korijander u prahu, biber, čili u prahu i peršun.
0 komentari :
Objavi komentar