Eksplozija okusa: narandza, djumbir, kikiriki, zelje, cili, paprika...
SASTOJCI za 4 osobe:
tjestenina pene
300g pileceg fileta
1 crvena paprika
1 zuta paprika
3 cehna bijelog luka
1 narandza
1 mrkva
200g zelja/spinata
3 supene kasike kikirikija
parmezan
maslinovo ulje
1 supena kasika cilija u prahu
1 supena kasika djumbira u prahu
so
biber
PRIPREMA:
1. Tjesteninu skuhati po uputstvu na pakovanju.
2. Povrce i piletinu isjeckati na kockice, a zelje na vece komade.
3. U woku, na zagrijanom maslinovom ulju isprziti piletinu i svo povrce.
4. Dodati cili u prahu, djumbir u prahu, kikiriki, sok od narandze, jos maslinovog ulja, so i biber.
5. U wok dodati skuhanu tjesteninu.
6. Jelo posuti rendanim parmezanom.
0 komentari :
Objavi komentar