Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » ROLOVANE TELEĆE ŠNICLE

ROLOVANE TELEĆE ŠNICLE

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u srijeda, 23. ožujka 2016. | 00:10:00





SASTOJCI:

SNICLE
teleće šnicle
topljivi sir

suho meso
prezla
brasno
ulje
so 
biber
jaje

TARTAR SOS
pavlaka
majoneza
kiseli krastavci
so
biber


PRIPREMA:

1. Šnicle isjeći na tanko i oprati ih.




2. Batićem, čekićem za meso, istući meso.




3. Pripremiti suho meso i sir.





4. Na šniclu staviti komad suhog mesa i komad sira.





5.  Zarolati šnicle.








6. Umutiti jaja, posoliti ih i pobiberiti.




7. Šnicle uvaljati u brašno, pa u jaje i na kraju u prezlu.





8. Zagrijte ulje i pržite snicle prvo na jačoj, a zatim na slabijoj vatri.





TARTAR SOS

Pomiješati kiselu pavlaku, majonezu, rendane kisele krastavce, so i biber i dobro izmiješati.
Količinu sastojka možete sami odrediti prema svojim sklonostima. Neko voli više pavlake, neko više majoneze i sl.














Šnicle poslužite s tartar sosom i pomfritom.








SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar