Bosanska ljepotica!
SASTOJCI:
500g mljevenog mesa
1,5 soljica rize
1kg crvenog luka
2 paradajza
2 mrkve (ako su manje onda 3,4)
ulje
vegeta
so
persun
biber
brasno
sirce
1 supena kasika paradajz koncentrata
crvena mljevena paprika
3 bijelog luka
PRIPREMA:
1. Luk očistiti i staviti u ključalu vodu s malo sirceta da se kuha na 5-6 minuta.
2. Luk stavite u hladnu vodu da se ohladi dok napravite punjenje.
3. Pomijesati meso, rizu, vegetu, crvenu papriku, biber, bijeli luk, persun.
4. Ohladjenom luku odvojimo slojeve trudeći se da se ne raspadnu krugovi. Prvo vadite unutrasnje krugove. Ovdje nema nikakvih trikova koji bi mogli pomoći, potrebno je samo vrijeme i strpljenje.
7. Na niskoj temperaturi izdinstajte luk 1 min, dodajte mrkvu i nastavite dinstati jos 5 min. Dodajte paradajz i persun te dinstajte jos 5 min.
8. Dodajte koncentrat paradajza.
8. Dodajte koncentrat paradajza.
0 komentari :
Objavi komentar