Svaki put prste oblizemo!
Teriyaki je japanski slatko-slani sos, cija je baza soja sos. Meso peceno u ovoj marinadi dobija lijepu glazuru, lijepu boju i sjaj.
SASTOJCI za 4 osobe:
28 kom pilecih krilaca
250ml vode
250ml soja sosa
70ml ulje
70ml jabukovog sirceta
100g smedjeg secera
100ml meda
1 supena kasika rendanog djumbira
4 cehna bijelog luka
PRIPREMA:
2. Ugrijte pecnicu na 175 C.
Tepsiju premazite uljem i u jednom redu poredajte krilca kozom prema dole.
3. U serpici kuhajte, odnosno reducirajte marinadu da postane srednje gusta.
4. Sklonite foliju, okrenite krilca i premazite pomocu cetkice zgusnutom marinadom. Pecite 30 - 45 minuta uz premazivanje svakih 15 min. Treba da se povrsina fino karamelizira i postane lepljiva.
Posluzite vrelo uz pomfrit.
0 komentari :
Objavi komentar