Lako za napraviti, zdravo za organizam i ukusno za nepce!
SASTOJCI za 3 osobe:
6 vecih krompira
2 jajeta
70g suhog mesa
10-12 kiselih krastavcica
1 mala konzerva kukuruza secerca
3 supene kasike putera
150g topljivog sira (livada ili gauda)
majoneza
PRIPREMA:
1. Krompir dobro oprati kuhinjskom cetkom pa osusiti kuhinjskim peskirom.
2. Zamotati krompir kao bombonu u aluminijsku foliju.
3. Peci krompir na 250C oko sat vremena. Gotov je kad cackalica lako prodje kroz krompir.
4. Suho meso isjeckati na sitne kocke.
5. Kisele krastavce isjeci na sitne kocke.
6. Sir izerendati.
7. Pripremiti kukuruz.
8. Jaja skuhati, ohladiti pa isjeci na sitne kocke.
9. Kad je krompir pecen, izvaditi ga iz rerne i otvoriti foliju s gornje strane.
10. Skinuti ljusku s gornje strane, iskruziti krompir.
11. Na krompir staviti komad putera.
12. Dodati kuhana jaja.
13. Dodati kisele krastavce.
14. Dodati suho meso.
15. Dodati kukuruz.
16. Prekriti sve rendanim sirom.
17. Vratiti u rernu otvoreno, na 1-2 min.
18. Izvaditi krompir iz folije i po zelji dodati malo majoneze na vrh.
0 komentari :
Objavi komentar