Kolac o kojem se prica! Kolac koji se trazi komad vise!
SASTOJCI:
1 kg jagoda
300g mljevenog petita Beurre-bitno je koji je petit :)
250g putera
500g secera
150g secera u prahu
1 puding od vanilije
1 slag krema od vanilije
2 slag pjene
725ml mlijeka
8 jaja
1 kasika jabukovog sirceta
PRIPREMA:
1. Umutiti bjelancad i 400g secera.
2. Dodati kasiku jabukovog sirceta i peci sat vremena na 150C pa pustiti da se ohladi. Treba imati na umu da pecenje suskavca zavisi i od rerne. U jacim (obicno su to starije rerne) se suskavac pece na 50C sat i po do dva.
3. Umutiti zumanjcad s 150g secera u prahu.
4. Dodati puter na sobnoj temperaturi i 100ml mlijeka pa izmutiti da se izjednaci.
5. Dodati 300g mljevenog petit keksa.
6. Na ohladjenu suskavu koru, nanijeti smjesu sa zumanjcima.
7. Jagode oprati, isjeci na velike komade te ih poredati po kremi.
8. Puding od vanilije napravite prema uputstvu na pakonju, t.j s 500ml mlijeka, i 50 g secera. Ostavite u frizider da se ohladi.
9. Umutite slag pjene i dodajte 50g secera.
10. Umutiti slag kremu od vanilije sa 125ml mlijeka.
11. Slag kremu i puding pomijesati pa istresti na kolac. Na to istresti slag pjenu pa ravnomjerno rasporediti po kolacu uz blago mijesanje dok se rasporedjuje.
12. Ostaviti u frizider na minimum 2 sata.
0 komentari :
Objavi komentar