Par dana poslije napravljenog jela više se ne sjećam kako sam ga napravila i koje sastojke sam koristila. Imajući to u vidu, čim je muž probao ovo jelo, zatraži da zapišem recept prije nego ga zaboravim :D
SASTOJCI za 2 osobe:
6 pilećih bataka
4 krompira
3 supene kašike koncentrata paradajza
list peršuna
list celera
ulje
1 crveni luk
1 mrkva
mlijeko
kašika putera
so
biber
PRIPREMA:
1. Pileće batake nakratko ispržiti na ulju.
2. Izvaditi batake u posudu.
3. Nasitno isjeckani crveni luk, ispržiti na ulju.
4. Dodati nasitno izerendanu mrkvu.
5. Dodati list i stabljiku celera, list peršuna i sve nastaviti dinstati.
6. Dodati koncentrat paradajza, vegetu, biber i so.
7. Zaliti vodom i pustiti da provri.
8. Ispržene batake dodati sosu i kuhati na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, oko sat vremena.
Po potrebi dodavati po malo vode.
9. Skuhati krompir.
10. Izgnjiječiti krompir.
11. Dodati puter.
12. Dodati mlijeko i so te miješati da se smjesa izjednači.
0 komentari :
Objavi komentar