SASTOJCI za 3 osobe:
kore za lazanje (Barilla)
1 tikvica
2 kom prase
2 kom celera (drska i list)
200g topljivog sira
200 ml vrhnja za kuhanje
250g mladog sira
200ml paradajz pirea
10 komada ceri paradajza
2 supene kasike bosiljka
2 supene kasike putera
maslinovo ulje
PRIPREMA:
1. Operite i isijecite celer.
2. Operite i isijecite prasu.
3. Ogulite i isijecite tikvicu.
4. Na puteru isprziti celer, prasu i tikvice.
5. Paradajz operite, isijecite na 4 dijela pa dodajte u sos.
6. Dodati paradajz pire.
7. Dodati vrhnje za kuhanje.
8. Dodati so i biber.
9. Dodati bosiljak.
10. Kuhati dok se sos ne zgusne.
12. Mladi sir izlomiti na komadice.
13. Redati u nauljenu vatrostalnu zdjelu: red kora za lazanje, red sosa, mladog sira.
14. Na zadnju koru staviti rendani sir.
15. Preliti vrhnjem za kuhanje rendani sir i kore sa strane da ne budu suhe.
16. Peci 30 min na 220C.
17. Oguliti i isjeci krastavac.
18. Zelenu hrskavu salatu oprati i iscupkati prstima, dodati krastavce.
19. Pomijesati: senf, med, maslinovo ulje, so i biber.
20. Dobijenom smjesom preliti salatu.
0 komentari :
Objavi komentar