Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » VEGETARIJANSKE LAZANJE (LASAGNE)

VEGETARIJANSKE LAZANJE (LASAGNE)

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u petak, 8. travnja 2016. | 02:02:00












SASTOJCI za 3 osobe:

kore za lazanje (Barilla)
1 tikvica
2 kom prase

2 kom celera (drska i list)
200g topljivog sira
200 ml vrhnja za kuhanje
250g mladog sira
200ml paradajz pirea
10 komada ceri paradajza
2 supene kasike bosiljka
2 supene kasike putera
maslinovo ulje



PRIPREMA: 

1. Operite i isijecite celer.






2. Operite i isijecite prasu.






3. Ogulite i isijecite tikvicu.





4. Na puteru isprziti celer, prasu i tikvice.





5. Paradajz operite, isijecite na 4 dijela pa dodajte u sos.








6.  Dodati paradajz pire.




7. Dodati vrhnje za kuhanje.




8. Dodati so i biber.




9. Dodati bosiljak.








10. Kuhati dok se sos ne zgusne.



11. Izerendati sir. 



12. Mladi sir izlomiti na komadice.




13. Redati u nauljenu vatrostalnu zdjelu: red kora za lazanje, red sosa, mladog sira.





14. Na zadnju koru staviti rendani sir.



15. Preliti vrhnjem za kuhanje rendani sir i kore sa strane da ne budu suhe.

16. Peci 30 min na 220C.

17. Oguliti i isjeci krastavac.





18. Zelenu hrskavu salatu oprati  i iscupkati prstima, dodati krastavce.





19. Pomijesati: senf, med, maslinovo ulje, so i biber.







20. Dobijenom smjesom preliti salatu.




21. Servirati salatu uz lazanje. 



SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar