SASTOJCI za 2 osobe:
400g purecih snicli
4 cehna bijelog luka
2 narandze
2dl bijelog vina
riza dugog zrna, basmati
1 mala kasika brasna
2 kasike persuna
parmezan
so
biber
maslinovo ulje
PRIPREMA:
1. Snicle staviti u doblju posudu.
2. Napraviti marinadu od maslinovog ulja, soka od narandze, soli, bibera, protisnutog bijelog luka, origana i vina.
3. Ostaviti u frizider da se marinira 2 sata.
4. Isprziti snicle na malo ulja.
5. Preliti snicle preostalom marinadom pa dinstati 20 minuta.
6. Basmati rizu skuhati prema uputstvu na pakovanju.
7. Na kraju umutiti malo brasna s vodom i dobro promijesati.
8. Dodati u sos da se sos zgusne.
9. Kad se jelo servira na tanjir, posudi izerendanim parmezanom i sjeckanim persunom.
0 komentari :
Objavi komentar