Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » MARINIRANE PUREĆE ŠNICLE U BIJELOM VINU I NARANDŽINOM SOKU

MARINIRANE PUREĆE ŠNICLE U BIJELOM VINU I NARANDŽINOM SOKU

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u utorak, 28. lipnja 2016. | 01:17:00




SASTOJCI za 2 osobe:

400g purecih snicli
4 cehna bijelog luka
2 narandze
2dl bijelog vina
riza dugog zrna, basmati
1 mala kasika brasna
2 kasike persuna
parmezan
so
biber
maslinovo ulje




PRIPREMA:

1. Snicle staviti u doblju posudu.



2. Napraviti marinadu od maslinovog ulja, soka od narandze, soli, bibera, protisnutog bijelog luka, origana i vina.
















3. Ostaviti u frizider da se marinira 2 sata.

4. Isprziti snicle na malo ulja.




5. Preliti snicle preostalom marinadom pa dinstati 20 minuta.



6. Basmati rizu skuhati prema uputstvu na pakovanju. 


7. Na kraju umutiti malo brasna s vodom i dobro promijesati.




8. Dodati u sos da se sos zgusne.






9. Kad se jelo servira na tanjir, posudi izerendanim parmezanom i sjeckanim persunom.



SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar