SASTOJCI za 2 osobe:
4 pileca batka
4 pileca krila
3 krompira
4 cehna bijelog luka
2 supene kasike meda
6 supenih kasika ulja
1 supena kasika senfa
biber
so
ulje (za przenje pomfrita)
PRIPREMA:
1. Napraviti marinadu tako sto ce se pomijesati ulje, med, protisnuti bijeli luk, senf, biber i so.
2. Marinadom preliti batake i krilcad pa dobro izmijesati. Ostaviti u frizider na 2 sata.
3. Tepsiju iz rerne obloziti aluminijskom folijom pa je staviti ispod resetke u rerni.
4. Na resetku poredati meso i peci na 200C dok ne porumene. U toku pecenja jednom okrenuti piletinu i nekoliko puta premazati meso marinadom.
5. Krompir oguliti i isjeci za pomfrit.
6. Na ulju isprziti krompir. Kad je pomfrit gotov, posoliti ga.
0 komentari :
Objavi komentar