Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » TELEĆA REBARCAD S MLADIM KROMPIROM U SJEMENKAMA

TELEĆA REBARCAD S MLADIM KROMPIROM U SJEMENKAMA

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u srijeda, 15. lipnja 2016. | 01:57:00

Za ljubitelje mekane teletine!








SASTOJCI za 2 osobe:

1kg telećih rebarcadi
4 veća mlada krompira
sjemnke lana
sjemenke susama
bio začin
biber
so
ulje


PRIPREMA:

1. Rebarcad oprati i posušiti.




2. Začiniti ih bio začinom (zdrava verzija vegete iz DM-a), solju i biberom. Preliti uljem i s malo vode.




3. Prekriti aluminijskom folijom i peći u rerni 60 min na 180C.




4. Mladi krompir oprati, posušiti i izrezati na deblje kolutove.




5. Pomiješati sjemenke lana, sjemenke susama, bio začin, so i biber.



6. U mješavinu uvaljati krompir.



7. Rebarcadima dodati krompir pa ponovo prekriti folijom i vratiti u rernu još 30 min.









8. Skinuti foliju pa peći još 15 min.




SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar