Veoma cesto mi se desi da mi ostane mesa od vecere. Ne volim jesti sutradan isto. Od ostataka sinosnje vecere, napravila sam sendvic za danasnji rucak. Itekakav!!!
Sinoc sam za veceru ispekla komad teletine. Posolila sam je, nauljila, dodala malo vode i pekla 2 sata ispod folije i 10 min bez folije da se malo zarumeni. Od ostataka tog komada teletine sam napravila ovaj izuzetno ukusni sendvic.
SASTOJCI za 2 osobe:
150g pecene teletine bez masnoce
4 lista sira gauda paladin
2 crvena luka
3 kasike maslinovog ulja
2 kasike putera
1 kasika cilija u prahu
biber
so
4 supene kasike vrhnja za kuhanje
1 kasika korijandera u prahu
2 kasike karija
1 kasika senfa
rukola
integralni tost
PRIPREMA:
2. Dodati cili, biber, so i crveni luk isjecen na trakice.
3. Dodati puter.
4. Isprziti na kratko.
5. Vrhnje, kari, korijander, biber i so pomijesati pa reducirati na vatri.
6. Integralni tost tostirati u tosteru.
7. Pripremiti rukolu.
8. Na tost staviti kriske sira.
9. Dodati meso.
10. Preliti jednom supenom kasikom sosa.
11. Dodati rukolu.
0 komentari :
Objavi komentar