Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » TJESTENINA 3 VRSTE SIRA

TJESTENINA 3 VRSTE SIRA

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u utorak, 12. srpnja 2016. | 02:22:00



 Ja obozavam tjesteninu. pravim je na razne nacine. Ovo je jedan brz i lagan nacin pripreme.









SASTOJCI:

tjestenina po izboru marke Barilla ili Zara
(ja sam izabrala barilline spagete)
gauda paladin
edamer paladin
parmezan
vrhnje za kuhanje
biber
so

Kolicinu sastojaka mozete stavljati po svom licnom nahodjenju, po svojoj zelji. 

PRIPREMA:

1. Skuhati tjesteninu prema uputstvu na pakovanju.



2. U posudu staviti vrhnje za kuhanje.




3. Dodati izerendane sireve.





4. Posoliti i pobiberiti.




5. Otopiti sir u vrhnju na niskoj temperaturi.




6. U sos dodati skuhanu tjesteninu pa dobro izmijesati.




7. Posuti rendanim parmezanom, dodatno posoliti i pobiberiti.
Posluziti odmah.
SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar