3,4 batka s karabatkom
2 svjeze crvene paprike
3,4 cehna bijelog luka
5,6 vezica mladog luka
2 supene kasike soja sosa
1 veca kasika meda
komad svjezeg djumbira
2 sake indijskog oraha
2 supene kasike kokosovog ulja
so
biber
PRIPREMA:
1. Odstraniti meso od kosti pa isjeci na komade.
2. Papriku isjeci na komadice.
3. Mladi luk isjeci.
4. Napraviti sos tako sto cete pomijesati: soja sos, med, protisnuti bijeli luk i rendani djumbir.
5. Na kokosovom ulju proprziti papriku 2,3 min da omeksa.
Izvaditi papriku iz tave.
6. Posoliti i pobiberiti piletinu pa je isprziti.
7. Dodati mladi luk.
8. Dodati papriku.
9. Dodati indijski orah.
10. Preliti sosom.
0 komentari :
Objavi komentar