Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » PEČENE KRUŠKE S MEDOM I SLADOLEDOM

PEČENE KRUŠKE S MEDOM I SLADOLEDOM

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u srijeda, 10. kolovoza 2016. | 00:57:00

Kombinacija vrelih krušaka s medom i hladnog sladoleda od vanilije, ručno brane na Madagaskaru! Aaaauuuu









SASTOJCI za 4 osobe:

4 kruške viljamovke
8 malih kašika putera
8 malih kašika meda
8 kugla sladoleda od ručno brane vanilije sa Madagaskara, Carte D'or
Može naravno i neki drugi sladoled od vanilije


PRIPREMA:

1. Kruške presjeći na pola, možete ih po želji i oguliti.




2. Napraviti udubljenja u sredini kruške.



3. U udubljenja staviti po jednu kašiku putera.

4. Na puter staviti jednu kašiku meda.



5.  Zagrijati pećnicu na 180C i peći kruške na papiru za pečenje 30 min.

6. Na vrele kruške staviti po jednu kuglu sladoleda.








7. Posluziti odmah.


SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar