Kombinacija vrelih krušaka s medom i hladnog sladoleda od vanilije, ručno brane na Madagaskaru! Aaaauuuu
SASTOJCI za 4 osobe:
4 kruške viljamovke
8 malih kašika putera
8 malih kašika meda
8 kugla sladoleda od ručno brane vanilije sa Madagaskara, Carte D'or
Može naravno i neki drugi sladoled od vanilije
PRIPREMA:
1. Kruške presjeći na pola, možete ih po želji i oguliti.
2. Napraviti udubljenja u sredini kruške.
3. U udubljenja staviti po jednu kašiku putera.
4. Na puter staviti jednu kašiku meda.
5. Zagrijati pećnicu na 180C i peći kruške na papiru za pečenje 30 min.
6. Na vrele kruške staviti po jednu kuglu sladoleda.
7. Posluziti odmah.
PRIPREMA:
1. Kruške presjeći na pola, možete ih po želji i oguliti.
2. Napraviti udubljenja u sredini kruške.
3. U udubljenja staviti po jednu kašiku putera.
4. Na puter staviti jednu kašiku meda.
5. Zagrijati pećnicu na 180C i peći kruške na papiru za pečenje 30 min.
6. Na vrele kruške staviti po jednu kuglu sladoleda.
7. Posluziti odmah.
0 komentari :
Objavi komentar