Ono kad vam se ne da ići u trgovinu i napravite jelo od sastojaka koje imate u frižideru. Jednostavno i ukusno :)
Barilla špagete
1,5 paradajz
2 supene kašike koncentrat paradajza
malo parmezan
1 crveni luk
3 čehna bijelog luka
peršun
maslinovo ulje
šećer
so
biber
PRIPREMA:
1. Isjeći crveni luk nasitno.
2. Oguliti paradajz pa ga isjeći na kocke.
3. Isjeckati list peršuna.
4. Zagrijati maslinovo ulje.
5. Dodati isjeckani luk i dinstati dok luk ne postane staklast.
6. Dodati protisnuti bijeli luk.
7. Dodati paradajz i nastaviti dinstati.
8. Dodati peršun.
9. Dodati koncentrat paradajza.
10. Dodati vodu, biber, so, poklopiti i nastaviti dinstati na laganoj vatri 15 min.
11. Dodati rendani parmezan.
12. Skuhati tjesteninu po uputstvu na pakovanju.
13. Dodati extra djevičasko maslinovo ulje.
14. Servirati u tanjir tjesteninu pa sos na tjesteninu. Dodati svježi peršun i listiće parmezana.
0 komentari :
Objavi komentar