Kuhani kupus je samo jedno u nizu ukusnih bosanskih variva!
SASTOJCI za 2 osobe:
1 glavica kupusa
200g teletine bez kostiju
1 mrkva
1 crveni luk
2 krompira
2 paradajza
peršun
mjesavina bio zacina
ulje
biber
so
PRIPREMA:
1. Isjeći luk i mrkvu na krupno pa ih prodinstati na ulju.
2. Dodati paradajz isječen na krupno i nastaviti dinstati 10-tak minuta.
3. Dodati meso isječeno na veće komade i nastaviti dinstati.
4. Dodati list peršuna.
5. Dodati kupus.
6. Posoliti, pobiberiti i dodati bio začin.
7. Dodati na kocke isječen krompir i crvenu mljevenu papriku. Zaliti vodom i kuhati na laganoj vatri sat i po vremena. Krompir možete dodati i tek zadnjih 30 min kuhanja.
0 komentari :
Objavi komentar