Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » PECENO PILE IZ PECNICE

PECENO PILE IZ PECNICE

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u srijeda, 7. rujna 2016. | 01:37:00

Zapeceno pile u pecnici je dio tradicionalne bosanske kuhinje. Ovo je na moj nacin :) 








SASTOJCI za 2 osobe:

pola pileta
4 krompira
1 crveni luk
1 cehno bijelog luka
komad celera
4 mrkve
2 supene kasike domaceg putera (moze i kupovni)
zelena salata
10 zutih pikolo paradajza
grancica ruzmarina
maslinovo ulje
pola limuna
persun
bio zacin
biber
so
ulje


PRIPREMA:

1. Zagrijati pecnicu na 250C.

2. U tepsiju staviti glavicu crvenog luka i cehno bijelog luka.



3. Posuti pile svjezim ruzmarinom i jednu grancicu ostaviti u tepsiji.




4. Pile namazati puterom, odnosno utrljati puter. Ja sam imala domaci puter, moze i obicni.





5. Posuti uljem, pobiberiti, posoliti i posuti bio zacinom. 




6. Peci na 250C nekih 20 minuta. 



7.  Krompir i mrkvu oguliti, dodati persun, biber so i bio zacin. Dodati mesu pa peci jos sat vremena.













8. Posluziti uz zelenu salatu i zuti pikolo paradajz. Zzciniti je sa solju, biberom, ekstra djevicanskim maslinovim uljem i limunovim sokom.





SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar