Proljetne rolnice su jedno od mojih omiljenih jela kineske kuhinje.
Napravih i ja svoju verziju :)
SASTOJCI:
1 crveni luk
1 mrkva
1 kisela jabuka
3 čehna bijelog luka
1 vezica prase
150g mljevene puretine ili piletine
1 supena kašika soja sosa
prstohvat smeđeg šećera
biber
malo cimeta
so
ulje
pola pakovanja crnih kora za pečenje/jufke
2 kašike ribanog korijena đumbira
PRIPREMA:
1. Naribati kupus.
2. Naribati mrkvu.
3. Naribati jabuku.
4. Naribati đumbir.
5. Isjeckati crveni luk.
6. Zagrijati pećnicu na 190C.
7. Na ulju propržiti luk nekoliko minuta.
8. Dodati kupus.
9. Dodati mrkvu.
10. Dodati protisnuti bijeli luk.
11. Dodati jabuku.
12. Dodati đumbir, soja sos, cimet, biber, šećer i so.
13. Dodati meso.
14. Dodati prasu i dinstati dok se meso ne isprži.
15. Jufku prerezati na pola pa premazati mješavinom vode i ulja u omjeru 1:1.
16. Na jufku staviti fil pa motati poput sarme.
17. Rolnice redati u nauljenu tepsiju pa ih premazati mješavinom vode i ulja.
18. Peći pola sata, dok ne budu rumene i hrskave.
0 komentari :
Objavi komentar