Odlična mesna poslastica. Vi se ne morate mnogo truditi, ne morate biti u kuhinji, a napravićete sjajnu večeru za porodicu i goste.
SASTOJCI:
komad telećeg buta (veličinu sami izaberite prema potrebi)
krompir
ruzmarin
biber
so
maslinovo ulje
bio začin
laneno ulje
Umak:
1 kašika senfa
1 kašika meda
pola kašike soka od limuna
2 kašike lanenog ulja
biber
himalajska so
PRIPREMA:
1. Meso, oprati i osušiti.
2. Pomiješati so, biber i ruzmarin.
3. Meso uvaljati u začine.
4. Posuti uljem i staviti meso u zagrijanu pećnicu. Pokriti aluminijskom folijom i peći na 250C pola sata.
5. Oguliti i izrezati krompir. Dodati krompir začinjen bio začinom i nastaviti peći pod folijom još 45-60 min.
7. Skinuti foliju i peći dok se meso ne zarumeni.
8. Pomiješajte sve sastojke za umak i poslužite ga uz meso.
0 komentari :
Objavi komentar