Ovo su jedne od onih šnicli što su dobre kad su vruće ali još bolje kad malo odstoje. Savršene za sendviča sutra dan!
SASTOJCI za 3 osobe:
500g mljevenog mesa
1 crveni luk
3 čehna bijelog luka
4 supene kašike prezle
1 mala kašika organske sode bikarbone
biber
so
pola supene kašike bio začina
1 supena kašika suhog peršuna
1jaje
ulje
KROMPIR PIRE:
5 krompira
malo putera
malo mlijeka
so
PRIPREMA:
1. Izerendati 1 glavicu crvenog luka.
2. Pripremiti 500g mljevenog mesa pa mu dodati crveni luk.
3. Dodati 3 čehna protisnutog bijelog luka.
5. Dodati 1 malu kašiku sode bikarbone.
6. Dodati jedno jaje.
7. Dodati 4 supene kašike vode.
8. Dodati 1 supenu kašiku suhog peršuna.
9. Sve izmiješati, oblikovati rukama po želji i peći na zagrijanom ulju, na srednjoj temperaturi.
10. Poslužiti uz krompir pire.
0 komentari :
Objavi komentar