Aromatična indijska kombinacija riže sa suhim, prženim koštunjavim i svježim voćem!
Indijska kuhinja je popularna širom svijeta, a sada polako i u našim krajevima. Prihvatili su je svi ljubitelji zdrave hrane. Ovo je šareno carstvo boja, mirisa i okusa!
SASTOJCI:
2 šolje basmati riže
1 crveni luk
šaka grožđica
2 šake indijskog oraha
šaka nara
1 čajna kašika cejlonskog cimeta
1 supena kašika kurkume
so
biber
pola supene kašike curry
2 čajne kašike korijandera u prahu
1 čajna kašika kima u prahu
nekoliko klinčića
PRIPREMA:
1. Skuhati basmati rižu 15 min.
2. Izdinstati crveni luk i dodati mu sve suhe začine.
3. Dodati vodu i dinstati dok ne dobijete kremasti sos.
4. Dodati skuhanu rižu i dobro izmiješati.
5. Dodati indijski orah, grožđice i nar.
nekoliko klinčića
PRIPREMA:
1. Skuhati basmati rižu 15 min.
2. Izdinstati crveni luk i dodati mu sve suhe začine.
3. Dodati vodu i dinstati dok ne dobijete kremasti sos.
4. Dodati skuhanu rižu i dobro izmiješati.
5. Dodati indijski orah, grožđice i nar.
0 komentari :
Objavi komentar