Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » JAGNJETINA S PIVOM

JAGNJETINA S PIVOM

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u srijeda, 20. rujna 2017. | 12:56:00

Veoma je teško u mesnici pronaći dobru jagnjetinu. Obično bude prestara i ima onaj ovčiji šmek kojeg ja lično nikako ne podnosim. Kad vam se pruži šansa za mladu jagnjetinu evo kako je možete pripremiti ako je nećete na ražanj :)












SASTOJCI:

800g mlade jagnjetine, rebra i plećka
400g krompira
1-2 čehna bijelog luka
2 male glavice crvenog luka
konzerva piva
biber
bio začin
ruzmarin
so
ulje



PRIPREMA:

1. Meso isjeći, oprati i posušiti.



2. Bijeli luk isjeći na listiće.



3. Napraviti proreze u mesu i u njih stavljati listiće bijelog luka.



4. U meso utrljati so, biber i ruzmarin.





5. Oguliti crveni luk i ubaciti u tepsiju s mesom.



6. Preliti uljem.


7. Preliti pivom.


8. Prekriti aluminijskom folijom i peći sat vremena na 250C. S vremena na vrijeme meso prelijte sokom kojeg ce ispustiti tokom pečenja.



9. Krompir isjeći i dodati mu bio začin, so i biber.


10. Mesu dodati krompir i vratiti ga u pećnicu bez aluminijske folije. Smanjiti temperaturu na 150C i peći dok se meso ne zarumeni. 






SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar