Veoma je teško u mesnici pronaći dobru jagnjetinu. Obično bude prestara i ima onaj ovčiji šmek kojeg ja lično nikako ne podnosim. Kad vam se pruži šansa za mladu jagnjetinu evo kako je možete pripremiti ako je nećete na ražanj :)
SASTOJCI:
800g mlade jagnjetine, rebra i plećka
400g krompira
1-2 čehna bijelog luka
2 male glavice crvenog luka
konzerva piva
biber
bio začin
ruzmarin
so
ulje
PRIPREMA:
1. Meso isjeći, oprati i posušiti.
2. Bijeli luk isjeći na listiće.
3. Napraviti proreze u mesu i u njih stavljati listiće bijelog luka.
4. U meso utrljati so, biber i ruzmarin.
5. Oguliti crveni luk i ubaciti u tepsiju s mesom.
6. Preliti uljem.
7. Preliti pivom.
8. Prekriti aluminijskom folijom i peći sat vremena na 250C. S vremena na vrijeme meso prelijte sokom kojeg ce ispustiti tokom pečenja.
9. Krompir isjeći i dodati mu bio začin, so i biber.
10. Mesu dodati krompir i vratiti ga u pećnicu bez aluminijske folije. Smanjiti temperaturu na 150C i peći dok se meso ne zarumeni.
biber
bio začin
ruzmarin
so
ulje
PRIPREMA:
1. Meso isjeći, oprati i posušiti.
2. Bijeli luk isjeći na listiće.
3. Napraviti proreze u mesu i u njih stavljati listiće bijelog luka.
4. U meso utrljati so, biber i ruzmarin.
5. Oguliti crveni luk i ubaciti u tepsiju s mesom.
6. Preliti uljem.
7. Preliti pivom.
8. Prekriti aluminijskom folijom i peći sat vremena na 250C. S vremena na vrijeme meso prelijte sokom kojeg ce ispustiti tokom pečenja.
9. Krompir isjeći i dodati mu bio začin, so i biber.
10. Mesu dodati krompir i vratiti ga u pećnicu bez aluminijske folije. Smanjiti temperaturu na 150C i peći dok se meso ne zarumeni.
0 komentari :
Objavi komentar