SASTOJCI:
500g mljevenog mesa
1 pakovanje gotovih jufki
1 crveni luk
2 čehna bijelog luka
100ml kisele vode
4 jajeta
ulje
1 supena kašika suhog peršuna
biber
malo vegete
so
PRIPREMA:
1. Isjeći crveni luk.
2. Prodinstati luk na ulju.
3. Dodati meso.
4. Dodati protisnuti bijeli luk.
5. Dodati peršun.
6. Dodati vegetu, biber i so.
7. Pomiješati 5 supenih kašika ulja i 5 kašika vode.
8. Umutiti jaja.
9. Dodati kiselu vodu i malo soli.
10. U nauljenu tepsiju redati dvije jufke premazane mješavinom ulja i vode.
11. Posuti mesom.
12. Ponoviti postupak dok se ne iskoriste sve jufke i meso.
13. Zadnju jufku premazati mješavinom ulja i vode.
14. Isijeći na veće kocke.
15. Preliti mješavinom jaja i kisele vode.
16. Peći dok se ne zarumeni, nekih 20-30 min.
0 komentari :
Objavi komentar