Odležani, upajcani biftek!
SASTOJCI:
biftek
senf
lovorov list
biber u zrnu
so
biljno ulje
PRIPREMA:
1. Pripremiti biftek i senf.
3. U zdjelu s poklopcem staviti biber u zrnu, biljno ulje i lovorov list.
4. U posudu staviti premazani biftek. Posuti ga biberom, dodati par listova lovora i preliti uljem. Paziti da cijeli komad mesa bude prekriven uljem.
8. Utrljati so i biber u meso.
9. Ja biftek volim jedino kad je medium (srednje pečen) do well done (dobro pečen), ne volim krvav iako svi tvde da je krvav puno ukusniji.
U tavi dobro zagrijte malo ulja i ispecite biftek po nekoliko minuta sa svake strane, zavisno od toga koji stepen pečenosti volite, odnosno kakav biftek volite.
Moram napomenuti da sam ja ovaj biftek pekla u puno više ulja nego što treba jer mi se u suprotnom aktivira protivpožarni alarm zbog dima prilikom prženja:)
10. Biftek sam servirala na kriški prepečenog hljeba uz pečeni krompir, mrkvu, luk ljutiku i karamelizirani crveni luk.
0 komentari :
Objavi komentar