SASTOJCI:
krem sir philadelphia
želatin od limuna
puter
digestive keks (zobeni), može i zamjena, neki drugi keks npr. petit Beuurre
vrhnje za šlag
pavlaka
vanilija šećer
šećer u prahu
voće za ukrašavanje: grožđe i borovnice
PRIPREMA:
1. Pripremiti želatin prema uputi na pakovanju ali s duplo manje vode.
Kod mene na pakovanju piše 5dl, pa sam ja koristila 2,5 dl.
2. Ostaviti želatin da se ohladi ali ne i zgusne.
3. Istopiti puter.
9. Pripremiti krem sir i vrhnje za šlag. Umutiti vrhnje za šlag.
10. U drugu posudu umutiti krem sir sa šećerom u prahu i vanilija šećerom.
12. Sjediniti šlag sa smjesom sa sirom i sve dobro izmiješati.
13. Postepeno dodavati ohlađeni želatin (da tanko curi).
14. Smjesom preliti bazu sa keksom.
Po želji se može i preliti voćnim sosom.
0 komentari :
Objavi komentar