Ja ne volim obične, kuhane filovane paprike ali ove iz pećenice obožavam!
SASTOJCI za 2 osobe:
5 paprika srednje veličine
200g mljevenog mesa
1 mrkva
1 crveni luk
šaka puna riže
2 čehna bijelog luka
2dl soka od paradajza
1 supena kašika crvene paprike u prahu
1 supena kašika peršuna
2 cajne kašike vegete
biber
so
ulje
1.Oprati paprike
2. Očistiti paprike i izvaditi im sjeme.
3. Mrkvu oguliti i izerendati.
4. Isjeckati sitno crveni luk.
5.Na ulju propržiti crveni luk.
6. Dodati mrkvu.
7. Dodati meso.
8. Izvaditi meso u tanjir.
9. Dodati protisnuti bijeli luk.
10. Dodati vegetu, biber, so i crvenu papriku.
11. Dodati peršun.
12. Dodati rižu.
13. Sve dobro izmiješati.
14. Smjesom puniti paprike.
15. U tepsiju prebaciti ostatak masnoće od smjese za filovanje.
16. Poredati filovane paprike u tepsiju i dodati još ulja po potrebi.
17. Preliti paprike mješavinom soka od paradajza i malo vode.
18. Peći u pećnici dok paprike ne omekšaju. S vremena na vrijeme okrenuti paprike.
19. Preporuka je servirati ih uz krompir pire.
0 komentari :
Objavi komentar