Kad dojade klasični recepti onda tragamo za inovativnim!
Ovo je jedan od njih...
Možete ga poslužiti kao prilog ali i kao glavno jelo!
SASTOJCI:
1 kg krompira
2 ljubičasta luka
3,4 inćuna
360g pureće ili svinjske slanine
3dl vrhnja za kuhanje
50g parmezana
2,3 čehna bijelog luka
čajna kašika timjana
3,4 lovorova lista
1/4 muškantnog oraha
so
biber
200ml ključale vode
PRIPREMA:
1. Oguliti krompir i isjeći ga na veoma tanke kriške.
2. Isjeći luk na tanke kriške.
3. Krompir poredati u tepsiju.
4. Dodati luk.
5.Dodati timjan i lovorov list.
6. Dodati protisnuti bijeli luk.
7. Dodati so i biber.
8. Dodati vrhnje za kuhanje.
9.Dodati muškantni orah.
10. Dodati inćune. Samo ih rukama usitnite.
11. Sve dobro izmiješajte rukama.
12. Dodajte ključalu vodu.
13. Prekrijte aluminijskom folijom i stavite na platu da kuha 8 minuta.
14. Dodajte rendani parmezan i pecite u rerni na 250C bez folije.
15. Ispržite slaninu.
0 komentari :
Objavi komentar