Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » , » PARADAJZ ČORBA

PARADAJZ ČORBA

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u petak, 19. veljače 2016. | 16:35:00

U mom domu vecera je GLAVNO jelo. Rucak je obicno laganiji i jednostavniji. Paradajz corba, servirana s brusketama na moj nacin, je definitivno pun pogodak za savrsen rucak!




Sastojci:

1 mrkva
1crveni luk
1 cehno bijelog luka
1/2 svjeze crvene paprike
1 paradajz
koncentrat paradajza
2 kasike ulja
korijen celera
svjezi list persuna
vegeta 
so
secer
biber
PRIPREMA

1. Luk,mrkvu,papriku, korijen celera i paradajz isjeckati na sitne kockice, a bijeli luk protisnuti.

2. Zagrijati ulje. Na laganoj vatri izdinstati svo povrce.

3. Dodati paradajz koncentrat, prstohvat secera i vegetu pa kratko promijesati.

4. Zaliti s 1l kipuce vode, po potrebi moze i vise, te kuhati na laganoj vatri 30 min.

5. Zaciniti biberom i soli.

6. Isjeckati svjezi persun i posuti po gotovoj corbi.


Prijedlog: 
Servirati uz bruskete. 


SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar