Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » , , » DINSTANE BUKOVAČE

DINSTANE BUKOVAČE

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u srijeda, 15. rujna 2021. | 10:52:00


Ovako spremljene ukusne bukovače možete poslužiti kao predjelo, glavno jelo ili prilog.

Ja sam poslužila uz rižoto od povrća. 


 SASTOJCI:

1/2 kg gljiva bukovača

1 crveni luk

1 vezica prase

1 šaka svježeg peršuna

1 supena kašika putera

maslinovo ulje

vegeta

so

biber


PRIPREMA: 

1. Luk isjeći na listove


2. Gljive isjeći na rezance




3. Prasu isjeći na kolutove



4. Na maslinovom ulju kratko propržiti crveni luk.



5. Dodati prasu




6. Dodati gljive



7. Dodati malo vegete, soli i bibera. Poklopiti i dinstati na niskoj temperaturi dok gljive ne omekšaju. Bukovačama treba duže vremena da omekšaju pa se dinstaju nekih pola sata. 







8.  5 minuta prije nego što su gljive gotove dodati puter i sjeckani svježi peršun.














SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar